Wat werd er besproken in de cliëntenraadvergadering van 22 april?

Wat werd er besproken in de cliëntenraadvergadering van 22 april?

24 april 2024

Op 22 april was de directie van het Centrum voor Epilepsiewoonzorg (CEW) te gast in de vergadering van de cliëntenraad. Antwan van Ooijen en Marije van Ruijven vertelden hoe het staat met de uitvoering van de plannen voor dit jaar. 

Bij het onderdeel Kwaliteit en veiligheid wilde de cliëntenraad graag weten welke acties worden ondernomen om vallen te voorkomen. 

Bij Personeel en teamzaken ging het over de ‘zorgeloze zomer’. Wat wordt er allemaal gedaan om ervoor te zorgen dat er in de zomer voldoende bezetting is. Vanuit de cliënten­raad kwam de vraag of de oproep aan de ouders om bij te springen al iets heeft opgeleverd. Er blijken zich wel mensen te melden, maar dit zou nog wat extra aandacht mogen krijgen.

Voorzieningen: In de testfase bleek dat het gebruik van de nieuwe zorgalarmering en telefonie te kampen had met technische problemen. Met enige vertraging zullen de zorgmedewerkers binnenkort via een mobiele telefoon meldingen, rapportages en bestellingen kunnen afwerken.

Het onderdeel Planning en productie leidde tot bezorgdheid bij de cliëntenraad over de financiële uitkomsten van het afgelopen jaar. De negatieve resultaten werden onder meer veroorzaakt door problemen bij de invulling van vacatures en het hoge ziekteverzuim. Daarbij is alles ook nog veel duurder geworden. Er moesten meer zzp’ers worden ingezet. De CEW-directie gaf aan op welke manieren deze problemen opgelost zouden moeten worden.

Op het gebied van Innovatie en onderzoek is de cliëntenraad betrokken geweest bij de ontwikkeling van een visie op sociale en technische vernieuwing.

In het programma Participatie zijn de CEW-leden van de cliëntenraad bijgepraat over het cliëntervaringsonderzoek en de manier waarop dat gaat worden ingericht. 

De cliëntenraad ving een signaal op over veranderingen in de invulling van de slaapdienst op het Hofpad. De raad wil graag weten of hier sprake is van een wijziging van beleid. Hij vraagt zich af waarom de slaapdienst werd gewijzigd en waarom de cliëntenraad niet in de gelegenheid is gesteld om hierover te adviseren. Deze vragen zullen aan de raad van bestuur en CEW-directie worden voorgelegd.