Wat werd er besproken in de cliëntenraadvergadering van 24 juni?

Wat werd er besproken in de cliëntenraadvergadering van 24 juni?

16 juli 2024

De cliëntenraadsvergadering van 24 juni 2024 was een overlegvergadering met de raad van bestuur. Het belangrijkste agendapunt was de voortgangsrapportage van de raad van bestuur.

De nieuwe strategie 2030 voor Kempenhaeghe wordt afgerond.  Er zullen binnenkort vlogs (korte filmpjes) gemaakt worden, waarin de betekenis van de nieuwe strategie voor de cliënt wordt uitgelegd.

In het gesprek met de raad van bestuur was aandacht voor een DDG-training (voorkomen van en omgaan met dreigend en/of destructief gedrag). In deze training leren medewerkers beter te anticiperen op en om te gaan met het gedrag van bewoners. De cliëntenraad vroeg om deze training ook aan te bieden aan de ouders en naasten van bewoners en aan vrijwilligers.

Het VIM-jaarverslag is besproken. Vorig jaar was er meer aandacht voor vallen. Dit jaar wordt medicatie en veiligheid met extra aandacht bekeken. De cliëntenraad blijft deze onderwerpen goed volgen.

De cliëntenraad praatte bij het Centrum voor Epilepsiewoonzorg mee over het beleid voor nieuwe ontwikkelingen.In een ander gesprek ging het over het wonen bij Kempenhaeghe in de toekomst. Over deze belangrijke onderwerpen heeft de cliëntenraad nog wat verder nagedacht. We blijven de onderwerpen volgen en kijken steeds goed wat veranderingen betekenen voor de mensen die bij Kempenhaeghe wonen.